UTMB - PTL 2018 del 2 Pre-race

Del 2 Pre-Race

Loppet startade på Måndagen 27 Augusti  och målgång senast 2 september totalt 152 timmar. Vi flög ned på fredagen till Geneva via Zurich dock fick vi en försenad start på Arlanda vilket gjorde att vi missade vårt plan i Zurich. Mycket om och men så kom vår packning efter 2 timmar sen var det bara att skynda sig till tåget vi fick som ersättning istället för flyg, 50 minuter var bytt mot 3 timmar i tåget. Summa summarum 5 timmar senare i Chamonix öppnade vi vår dörr till lägenheten för att dra ut och käka. En således lång dag mist sagt, det var extra skönt att ha lite extra tid innan loppet för att kunna hänga i byn alternativ dra ut på någon tur, fixa med packningen, ja alt det där som är segt att göra dagen innan start.

Anledningen till detta vara att flygen ned på lördagen inte passade så bra tyckte vi, att mellanlanda i Riga hade Peter inga bra vibbar över och Zürich var bättre.  Lördagen gick och allt var i sin ordning en bit efter lunchen, med packning och alla förberedelser så vi tog en fika på stan. Något hände med mig och magen blir upprörd till att hamna i någon form av magsjuka. Hela laget får samma tendenser och symtom vilket vi kommer underfund med måste vara osten till frukosten som ställt till det. Inge bra alls minst sagt. Under natten har jag feberfrossa men det stabiliserar sig i alla fall. Dock är den inte perfekt på söndagen, energin är rent ut sagt åt helvete på ren svenska (ursäkta uttrycket).

Vi tar oss samman och går första delen av banan som kommer gå fort, vi pratar om de första km till ett vägskäl för att slippa köra på GPS. Det är lätt att gå fel i början när det är fullt ös. Eftermiddagen blir det att hämta ut nummerlappen, visa obligatorisk utrustning, hälsa på kända ansikten, racegenomgång. Guiden var bara för skön under banans genomgång, "its little bit steep but not dangerous, not difficult" så lät det på de mesta passagerna. För året hade de kategoriserat kartan väldigt bra med att färgkoda när det var stig, obanat och tekniskt. O ja när det var svart var det brant, till djävulskt brant i sina tillfällen. Thats we like.

En burgare i lägenheten för att sova tidigt innan start, den varan blir det ju inte så mycket av under ett lopp som PTL. 2016 fick vi till 6 timmar ungefär på 6 dygn. Taktiken för året var att vi skulle ha lite mer men framför allt ordentligt med kvalitet de gånger vi väl sov istället för småduttar för att hålla oss flytande.

 
UTMB - PTL 2018 del 1 Postrace

Fortsättning följer i del 3: