Kilsterängen 16km 2017

Kilsterängen för mig är lite som ett prio A lopp mest för jag tycker det är så himla skoj lopp. Det började med att jag sprang 25km klassen 2007.

Som glad amatör tog jag mig i alla fall genom loppet, inte snabbt men jag gjorde det. Samma ska gällde 2008 men jag hade ett annat fokus med träningen som har utvecklats genom åren. På 16km distansen var det 3e gången jag sprang loppet, förra året var det bom och sjukdom tyvärr men i år skulle det springas fort var tanken. Träningen gick väldigt bra fram till 2 veckor innan loppet och vad händer, dunderförkylning med den elakartade barnbacilen slog till träningen uteblev i två veckor. Ändå på plats så laddade det på utför för ifall kroppen var med på noterna men redan tidigt i loppet så slog jag av tempot och sprang mer beskedligt. Det fanns liksom inte där utan tempot blev lågzons intensitet för att komma genom på slutet.

Dagen var perfekt, solen lyste, skogen blöt, vädret idealiskt för shorts med 8 grader och stark nordanvind. Så bortkastat var inte loppet alls utan väldigt trevligt helt enkelt med en basträckning som lyder 3km lättlöpt, tekniskt till 11km sen lättlöpt på fötterna men alla höjdmeter kommer på slutet genom frykenbacken som är kils slalombacke. Så även om det är lättlöpt så får man bita i ordentligt dessutom.

Kul för dagen var att Sofia jag coachar dammade till med seger i loppet på en bra tid. Grattis till den och hatten av att komma föra.

Nu ser vi frammåt för nästa års lopp då ska det bli pers och utan sjukdom är planen, årets tid blev 1:19 och har gjort 1:13 så det finns mycket att hämta helt enkelt. Nu byter vi fokus och går över till lite mer grund/back träning det ska bli riktigt skönt att tugga lite uppför inför kommande säsong.